Μάχες στο Τσερνόμπιλ – Οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ. Αυτή είναι μια κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης» λέει ο Ουκρανός πρόεδρος

Συνεχίζουν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός των εδαφών της Ουκρανίας καθώς πλέον γίνονται μάχες στο Τσερνόμπιλ, με ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, «οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ. Οι υπερασπιστές μας δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986. Αυτή είναι μια κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης».

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κιέβου είπε ότι τέσσερις σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια, ενώ οι τοπικές ουκρανικές αρχές στο Ντόνετσκ ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν νοσοκομείο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί